imagistica medicala

      Imagistica medicala este o metoda de diagnostic neinvaziv (fara iradiere) care completeaza alte investigatii si sta la baza diagnosticului final. Centrul Medical Arborada va pune la dispozitie un cabinet de imagistica dotat cu aparatura de ultima generatie atat pentru ecografie cat si termografie!

termografia

termografie oradea

Ce este termografia?

Termografia este o metoda de investigatie imagistica noninvaziva, folosita in diagnosticarea a numeroase afectiuni, incepand de la cele ale articulatiilor si pana la bolile glandei tiroide ori chiar pana la cancer.  

Termografia este folosita ca metoda de screening si  furnizeaza informatii pretioase, totdata aceasta poate detecta cancerul la san cu mult timp inaintea mamografiei. Specialistii sunt de parere ca termografia poate depista anomaliile mamare cu pana la 8-10 ani inainte ca alte metode de diagnosticare imagistice sa depisteze o problema.

Termografia utilizeaza camera cu infrarosu care detecteaza zone cu temperatura mai ridicata a corpului si in acest fel se pot detecta anomalii termice la nivelul tesuturilor.

 

Acest tip de investigatie prezinta un avantaj enorm inaintea investigatiilor CT / RMN, acesta fiind faptul ca pacientul nu este expus radioatiilor deci, nu implica niciun fel de risc.

Cum ne pregatim pentru termografie?

  • nu este recomandat sa faceti dus/baie inaintea

procedurii deoarece apa calda incalzeste tesuturile

  • nu trebuie utilizat deodorantul 
  • nu trebuie aplciate creme, parfumuri cu o zi

inaintea realizarii

  • masajul trebuie evitat in ziua termografiei si cu o zi inainte
  • nu purtati bijuterii, ceasuri, obiecte stranse pe corp

De ce sa apelam la termografie inaintea altor investigatii imagistice?

 

  • este o metoda noninvaziva

  • este sigura si cu rezultate relevante

  • se poate realiza pentru orice zona a corpului

  • detecteaza foarte usor anomaliile cu flux sangvin crescut (malformatii maligne)

termografie oradea

ecografia

WhatsApp Image 2021-03-24 at 11.21.14.jp

Ce este ecografia?

Ecografia este metoda prin care se pot vizualiza diferite structuri anatomice cu ajutorul ultrasunetelor. Principiul ecografiei este asemanator celui sonar si consta in emiterea de ultrasunete de catre o sonda speciala. Aceste ultrasunete sunt reflectate de structurile anatomice intalnite si apoi receptionate si transformate intr-o scara de tonuri alb-negru pe monitor. 
La ora actuala ecografia este principala metoda de screening in medicina, datorita avantajelor pe care le ofera: rapiditatea obtinerii unui diagnostic pozitiv sau de excludere, lipsa de nocivitate, posibilitatea de repetare, practic nelimitata ca numar de examinari si timp, obtinerea de planuri multiple si diferite de examinare ale aceluias organ, pret de cost si intretinere redus.

Cum ne pregatim de ecografie?

Pentru a beneficia de o imagine cat mai buna anumite tipuri de ecografii presupun o pregatire inaintea efectuarii. Spre exemplu, pentru ecografia abdominala, in care este bine sa nu fie prezent mult aer in tubul digestiv, este indicat un repaus alimentar de 4 ore, precum si consum de lichide cu o ora inainte de efectuare, pentru a vizualiza vezica  urinara si structurile invecinate. In momentul programarii, medicul curant va preciza pasii care trebuie urmati inaintea efectuarii procedurii.

Doppler-vascular este un examen ecografic destinat explorarii arterelor si venelor. se efectuează pentru a studia fluxului sangvin la nivelul arterelor și venelor de la nivelul memebrelor superioare și inferioare sau la nivelul arterelor cervico-cerebrale (artere carotide și artere vertebrale)

 

infopacientes_examen_intervencionalvascu
ecografie oradea

proceduri si preturi

EXAMINARE ECOGRAFICA

Ecografie abdominala totala

Ecografie mamara

Ecografie de tiroida

Ecografie de parti moi

Ecografie articulatii

200 RON

SCREENING MAMAR

Ecografie mamara

Termografie mamara

300 RON

TERMOGRAFIE TOTALA

Este o metoda de investigatie imagistica non-invaziva care utilizeaza infrarosu pentru a detecta zone cu temperatura crescuta. Poate atrage atentia asupra anumitor regiuni si probleme incepand de la probleme articulare pana la cancer. Ajuta la depistarea precoce a cancerului la san.

400 RON

PACHET ONGOLOCIG DE DIAGNOSTIC AL MELANOMULUI MALIGN

Ultrasonografie ganglionara

Examinare termografica cutanata

Consiliere

250 RON

MASURARE ECOGRAFICA A STRATULUI ADIPOS

In vederea efectuarii procedurilor de remodelare corporala, nutritie si scadere in greutate.

100 RON