top of page

Tu stiai despre DERMAPEN?

Actualizată în: 12 feb. 2022

Cicatrici post acnee?... Dermapen!

Pori dilatati? … Dermapen!

Pete solare? … Dermapen!

Riduri fine? … Dermapen!


Oare chiar asa sa fie? Atat de universal? DA! Este unul din cele mai bune tratamente in unele afectiuni ale pielii pe care cu totii le intalnim si pot spune cu sinceritate ca este preferatul meu.

Tratamentul in sine nu se numeste DERMAPEN ci MICRONEEDLE-ing, dermapen-ul fiind de fapt device-ul folosit pentru efectuarea tratamentului. Trendul a devenit foarte viral impreuna cu “Terapia Vampir”, practic este acelasi lucru, diferenta fiind doar cocktail-ul folosit care la “Terapia Vampir” este plasma proprie / PRP.

Sunt sigura ca foarte multe dintre voi ati auzit de aceasta terapie in momentul in care Kim K. a postat pe Instagram o poza avand fata sangeranda, da, acela este, insa nu este atat de rau sau de dureros cum pare.


Sa va explic acum cateva detalii despre procedura si care sunt beneficiile.

Dermapen-ul este o ustensila asemanatoare unui aparat de tatuaj cosmetic, are forma unui stilou si este actionat electric. Are mai multe viteze de lucru cat si mai multe adancimi de lucru reglabile.

La capatul lui se ataseaza un varf de lucru, de unica folosinta, care contine de la 5 pana la 12, 36, 42 ace. Asemenea aparatului de tatuaj, acele sunt actionate prin batai foarte rapide la adancimea pe care noi o stabilim in functie de zona de lucru. Spre exemplu, pe frunte unde pielea este subtire si mai aderenta la os, folosim o adancime mica 0,75mm in timp ce pe obraz putem patrunde mai profund.

Bataile acelor provoaca microfisuri in epiderm, de aici vine si numele de microneedle-ing. Aceste fisuri create au rolul in primul rand de a actiona ca un pasaj pentru cocktail-ul de vitamine/ plasma cu care lucram si astfel se absorb mult mai bine, iar in al doilea rand, prin intermediul inflamatiei locale care se produce, stimuleaza productia de colagen.

Atat cu termenii stiintifici!


Ce se intampla de fapt la o sedinta de microneedle?

In primul rand pregatim tenul, curatam de impuritati si dezinfectam pielea cu solutii special dedicate pentru ten dupa care aplicam o crema anestezica timp de 20 de minute.

Dupa cele 20 de minute curatam din nou si incepem procedura. Practic, plimbam aparatul pe suprafata pielii si din cand in cand picuram putina solutie (cocktail vitaminic / plasma) pe care o masam usor.

Urmeaza ca zonele lucrate sa se inroseasca usor, e perfect normal! In unele locuri se poate chiar sa apara sangerare punctiforma si de aici sa ofere acel aspect de “piele sangeranda”.

In tot acest timp clienta nu trebuie sa simta absolut nimic dureros, eventual usoare vibratii inofensive provocate de intensitatea la care este setat aparatul.

La final, putem sa apliacam o masca hranitoare sau calmanta si …suntem gata!



Urmeaza perioada de vindecare astfel:

-1-2 zile fata este mai rosiatica, ca si atunci cand stam mai mult la soare si ne ardem putin

-ziua 3 deja roseata nu se mai observa si pielea incepe usor, usor sa se exfolieze, are aspectul unui nisip fin pe fata

-ziua 7 pielea este complet vindecata, uniforma, hidratata si luminoasa


Recomand efectuarea tratamentelor cu dermapen consecutiv 3 sedinte pentru un ten normal, dupa care cate o sedinta de intretinere la 3-6 luni.

Bineinteles, rezultatul sedintelor este direct proportional cu problemele deja existente ale tenului. Este probabil ca pentru o persoana cu un ten sanatos dar cu porii usor dilatati sa fie suficienta o singura sedinta, in timp ce pentru o persoana cu cicatrici post acneice sa fie necesare chiar 4-5 sedinte consecutive.

Astfel, putem trata riduri fine, sechele post acneice, coloratii ale pielii, pete, si multe altele.

Este un tratament minim-invaziv, cu rezultate uimitoare inca de la prima sedinta.



Daca te intereseaza acest tratament dar totusi vrei sa afli mai multe sau sa pui o intrebare, nu ezita sa scrii in comentarii sau sa imi trimiti un mesaj pe Whatsapp la 0770 624 745 sau chiar si pe adresa de e-mail: arboradamedical@yahoo.com, nu te costa nimic!


TIPS
  1. E bine ca atunci cand mergi la o procedura cosmetica sa mergi cu fata curata si fara make-up!

  2. Stiai ca microneedle se poate face si pe scalp pentru probleme legate de alopecie sau de caderea parului? Da! Se poate! Scrie-ne un mesaj daca doresti mai multe informatii in legatura cu acest tratament

  3. Daca vrei sa aflii mai multe despre “Terapia Vampir” scrie-mi un mesaj pe Whatsapp solicitand ce informatii ai vrea sa primesti.






249 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page