top of page

Top 4 tratamente pentru acnee

Te confrunti zi de zi cu acneea activa sau cu cicatricile post acnee? Ti-ai imaginat vreodata cat de bine ar fi sa scapi de acele pete rosii sau puncte negre care iti ingreuneaza tot timpul makeup-ul?


Cred ca te-ai saturat si de investitii in diverse creme sau serumuri care promit rezultate imediate dar care pana la urma ajung uitate in sertar.

Este timpul sa dai uitarii aceste probleme. Si pielea ta poate sa revina la normal!


Incearca sa iti imaginezi cum ti se va schimba atitudinea si stima de sine in momentul in care vei capata incredere in aspectul tau fizic. Cat de bine vei arata la acel eveniment important cu un makeup impecabil si cat de usor va fi sa iti intretii aspectul zi de zi fara a mai fi nevoie sa maschezi acele cosuri sau pete neplacute.


Urmareste articolul meu si afla care sunt top 4 cele mai bune tratamente profesionale pe care le efectuam in practica noastra si care dau rezultate incredibile inca de la prima sedinta.


In primul rand haide sa vedem ce reprezinta acneea, care tipuri de acnee le intalnim cel mai des si care sunt principalele cauze ale acestora.


Ce este acneea?


Acneea este rezultatul unui ten gras a carui glande sebacee secreta uleiuri in exces prin porii fetei. Acesti pori se blocheaza prin acumulare de sebum si facori din mediul extern care provoaca producerea unei pustule (cos inflamat) sau a unui comedon (punct alb/negru)


Cate tipuri de acnee sunt?


  1. Comedoanele - adica puncte albe si negre

  2. Papule si pustule

  3. Acnee hormonala - acneea femeii adulte

  4. Acnee mecanica - apare de obicei in urma unor ticuri sau pozitii de genul barbia sprijinita de mana sau in urma aplicarii unor produse tip fond de ten

  5. Acnee vulgara cu noduli si chisturi


De ce avem acnee?


Acum ca stim in mare cateva tipuri de acnee totusi de ce unii se confrunta cu ea?


Un factor important este igiena personala.

Sa nu uitam ca atat la nivel facial cat si corporal pe pielea noastra se regasesc foarte multe bacterii considerate ‘ bacterii bune’ care ne asigura protectie fata invadatorii externi. Atunci cand igiena personala este deficitara aceste bacterii pot sa provocace sau sa intretina o infectie.


Cu toate ca este indicat sa igienizam foarte bine fata si pielea in general, uneori tindem sa exageram cu produsele de curatare. Astfel distrugerea acestei bariere poate sa slabeasca protectia fata de agentii infectiosi externi si din nou, sa duca la o acnee pustuloasa.


Pe langa igiena personala intervine si factorul genetic, iar alimentatia si obiceiurile sanatoase/nesanatoase joaca un rol foarte important.


Top 4 proceduri pentru tratarea acneei


In decursul a 9 ani de experienta in domeniul cosmeticii medicale am vazut nenumarate cazuri si tipuri de acnee, de la cele mai simple forme pana la cele mai complexe. Astazi pot sa impartasesc cu voi topul celor 4 tipuri de tratamente pe care le prefer in cadrul tratamentului acneei fie ca este vorba de comedoane si pustule sau noduli si chisturi.



In primul rand trebuie sa stabilim cateva notiuni de igiena personala, ce avem voie sa facem si ce nu, urmand sa vedem cateva detalii si despre obiceiurile alimentare si fizice pe care le are fiecare. In data ce aceste lucruri au fost stabilite urmeaza sa eliminam sau sa adaugam produse de tip home-care pe care le vom folosi acasa pe durata tratamentului si chiar si dupa.


In functie de tipul de acnee aceste proceduri isi schimba pozitia in top insa jonglam cu ele mereu atunci cand tratam acneea.


In primul si primul rand orice procedura va incepe cu o curatenie generala a tenului, acest subiect nu iese din discutie ori de cate ori ne pregatim pentru orice tip de procedura.


Topul tratamentelor pentru acnee este urmatorul:

  1. Inchiderea pustulelor si curatare cu Plasma-Pen

  2. Peeling-uri chimice

  3. Microneedle cu radiofrecventa / Dermapen cu PRP (terapia vampir cu plasma proprie)

  4. Fotorejuvenare IPL

Este foarte important sa intelegem si faptul ca o acnee activa vulgara nu va fi extrem de usor de tratat si ca poate sa dureze de la 2- 3 saptamani pana la cateva luni, timp in care procedurile vor varia in functie de felul in care reactioneaza pielea. Acest lucru nu trebuie sa ne descurajeze! Vei vedea pe zi ce trece ca tenul tau este mai curat si mai catifelat! Este intr-adevar o asteptare care merita efortul.

Si nu uita niciodata : Skincare is Healthcare!

Te confrunti si tu cu aceste probleme? Ai vrea sa te trezesti in fiecare dimineata si sa iti admiri tenul curat si sanatos? Ai vrea sa nu te mai ascunzi in spatele produselor de make-up? Desigur ca da! Nu ezita sa apelezi la sfaturile unui specialist.


Ai gasit un produs care a reusit sa iti trateze acneea? Scrie-ne experienta ta cu acneea in comentarii.




66 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page