top of page

SPF 20? 30? 50?

Cu siguranta toate ne-am trezit in fata raftului la magazin uitandu-ne la un raft intreg de creme cu protectie solara care mai decare mai interesante. Si urmeaza vesnica intrebare.. Eu de care sa imi cumpar?


Haide sa incepem cu inceputul


Ce inseamna SPF?

SPF provine de la "solar protection factor" adica factor de protectie solara si reprezinta nivelul de protectie pe care crema ne-o ofera impotriva razelor soarelui. Intalnim in magazine SPF 5, 10, 15, 25, 30, 50 si mai nou chiar si 90. Aceste numere reprezinta protectia impotriva razelor UVB. Eu recomand cremele pe care vezi marcat si UVA pentru o protectie suplimentara.


Dar de ce ne ferim mai exact?

Lumina solara este compusa din mai multe tipuri de radiatii, unele dintre ele fiind nocive pentru pielea noastra. Acestea sunt radiatiile UVA si UVB, ele fiind principalul factor pentru imbatranirea rapida a pielii, riduri, pete pigmentare, cancere de piele si fotoimbatranire.


Merg in oras, ma dau sau nu ma dau cu protectie solara?

Este foarte important sa folosim cremele cu protectie solara indiferent de cat timp petrecem in lumina directa a soarelui, razele UVA patrund chiar si prin geamuri, sticla etc asa ca, gandeste-te de doua ori inainte sa te urci la volanul masinii sau inainte sa mergi la o cafea pe pietonala, tenul tau iti va multumii peste cativa ani!