top of page

5 mituri despre ingrijirea tenului



1. "Spala fata cu sapun!"

Este cat se poate de gresit. Daca si tu faci asta, daca folosesti sapunul de maini pentru spalatul fetei, acum este momentul sa te opresti!

Pentru curatarea fetei foloseste mereu numai produse dedicate tenului si mai mult, dedicate tipului tau de ten.

Sapunul de maini nu face altceva decat sa iti usuce pielea motiv pentru care daca ai un ten foarte reactiv, s-ar putea sa fii mereu iritata, sa ai o piele uscata sau chiar un ten foarte gras, hiperseboreic.



2. "Nu este voie sa scoatem cosurile si punctele negre!!"

Tenul trebuie curatat!


Intr-adevar este recomandat sa lasi aceste proceduri pe seama unei persoane specializate in acest sens, sa nu faci asta acasa, cu unghiile si in conditii neigienice.

Asadar, daca esti o persoana care se confrunta cu acnee si puncte negre iti recomand sa te programezi cat mai repede la sedinte de curatare dar sa nu uiti ca aceste probleme nu se vor rezolva din prima si va trebui ca vizita la cosmetica sa devina o rutina.



3. "Crema cu protectie solara este numai pentru plaja"

Cat se poate de FALS!!

Cremele faciale cu protectie solara ne protejeaza de razele UVA si unele chiar si de UVB care sunt principalele cauze ale aparitiei ridurilor si asa ziselor “pete de batranete”.

Inca un lucru important, sa nu uiti niciodata faptul ca indiferent daca soarele straluceste pe cer sau e o zi innorata razele UV tot acioneaza asupra pielii tale.

Asa ca, iti recomand cremele cu SPF ori de cate ori iti propui sa iesi din casa si indiferent de varsta.



4. "Sunt tanara, nu am nevoie de tratamente cosmetice"

Aceasta este fraza care imi activeaza toate butoanele sensibile si din pacate o aud foarte des.

Suntem invatate sa credem ca daca avem 18-20 de ani suntem prea tinere pentru a ne face orice fel de tratament facial.

Fetelor, cu cat incepeti mai din timp cu atat este mai bine!

Bineinteles, aici vorbim de tratamente complet non-invazive care daca sunt facute asa cum trebuie si periodic te pot scapa de marea teama a ridurilor la 30 de ani.

Intr-adevar nu putem sa ne opunem procesului de imbatranire fiziologica si da, mai intervine si gena fiecareia dar ceea ce este foarte important este ca trebuie sa avem grija de noi, sa nu asteptam pana in momentul acela in care ne dam seama la 35-40 de ani ca ne-am schimbat complet fizionomia sau ca aratam mai rau ca alte doamne la varste mai inaintate.



5. “Merg la cosmetica”

Cu siguranta mai spunem prietenelor sau altor persoane ca mergem la cosmetica, adica, cu alte cuvinte mergem la pensat, vopsit si eventual epilat.

Ei bine, vreau sa iti spun ca totusi cosmeticiana ta poate sa faca mult mai mult decat atat. Trebuie doar sa vorbesti cu ea si sa fii interesata de a-ti intretine tenul frumos si sanatos. Sunt sigura ca si ea este nerabdatoare sa iti propuna cateva proceduri iar la urma urmei tu te vei si relaxa si te vei simti bine atat fizic, cu un ten curat si luminos, dar si psihic.

Poate ca acum nu ii dai prea mare importanta dar iti garantez ca iti va aduce un boost de energie si pozitivitate in viata.


Fii sincera, te regasesti la cel putin unul din cele 5 puncte? Lasa-ne un comentariu!


Urmareste mai departe blogul meu pentru a afla si mai multe lucruri noi despre cum sa ne ingrijim tenul si sa fim mereu frumoase. Daca ai o intrebare, nu ezita sa mi-o adresezi, iti voi raspunde sau poate chiar vom deschide un subiect de blog pe tema respecitva!

Scrie in comentarii sau lasa-mi un mesaj privat pe adresa de e-mail arboradamedical@ymail.com sau pe whatsapp 0770 624 745.


Daca ti-a fost ceva util din tot ce ai citit, share-uieste aceasta postare si pentru prietenele tale!



179 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page